Notiks seminārs “Vides procesu modelēšana un atjaunojamo energoresursu potenciāls, tā apguves iespējas Latvijā” (15.02.2016.)

Sestdien, 27. februārī, no 10:00 līdz 16:00 Liepājas Universitātē, Kr. Valdemāra ielā 4, notiks seminārs “Vides procesu modelēšana un atjaunojamo energoresursu potenciāls, tā apguves iespējas Latvijā”.

Semināru vadīs projekta „Izglītības moduļa „Klimata pārmaiņas” izveide Liepājas Universitātē” lektori MBA Viesturs Kalniņš un Mg. ing. Maksims Žigunovs.

Pirmā daļa no plkst. 12:00-14:00 23. telpā
Lektora MBA Viestura Kalniņa lekcija par Latvijā pieejamos atjaunojamos energoresursu veidiem un to ieguves tehniskiem risinājumiem – termālajiem saules kolektoriem, fotovoltiskiem paneļiem, hidroelektrostacijām, vēja turbīnām, siltumsūkņiem u.c.

Otrā daļa no 14:00-16:00 31. telpā
Lektora Mg. ing. Maksima Žigunova praktiskā nodarbība / lekcija, kuras ietvaros katrs apmeklētājs varēs izveidot globālā klimata simulāciju, ūdens kustības 3D modeļus un simulējot plūdu scenārijus novērot vai ūdens līmenis pie izvēlētajiem nosacījumiem pacelsies virs upes krasta līmeņa. Šī praktiskā nodarbība / lekcija notika līdzīgā kā tā tiek pasniegtā Liepājas Universitātes studentiem, pielietojot mūsdienīgu un daudzfunkcionālu programmatūru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *