NOSLĒGUSIES PROJEKTA ĪSTENOŠANA

Ar noslēguma pārskata apstiprināšanu 2016. gada jūlijā ir noslēgusies projekta „Izglītības moduļa „Klimata pārmaiņas” izveide Liepājas Universitātē” īstenošana.

Projekts tika uzsākts 2015. gada aprīlī. Tā īstenošanas laikā ir izstrādāti, aprobēti un pilnveidoti četri studiju kursi- Klimata tehnoloģijas, Atjaunojamo resursu izmantošana, Vides procesu modelēšana un Praktiski risinājumi vides inženierzinātnēs. Studiju kursi ir orientēti uz inženiertehnisko risinājumu apguvi, kas vērsti uz CO2 izmešu samazināšanu un atjaunojamās enerģijas ieguves tehnoloģiju arvien plašāku izmantošanu. Kursu apguvē tiek izmantoti inovatīvi datorprogrammu komplekti, kas veicina globālo datu projektēšanas, modelēšanas un simulācijas prasmju apguvi, veidojot vides faktoru prognozi. Būtiska loma kursu pilnveidē ir arī mūsdienīga laboratorijas aprīkojuma (piemēram, plāno kārtiņu uzputināšanas iekārta, saules kolektori u.c.) izmantošanai.
Projekta īstenošanas laikā notikuši vairāki semināri dažādām mērķauditorijām, izstrādāti brīvpieejas mācību materiāli.

Arī pēc projekta noslēguma turpinās izstrādāto studiju kursu īstenošana un pilnveide profesionālā bakalaura studiju programmā „Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija”, moduļa kursu elementu izmantošana citās studiju programmām un mūžizglītībā, kā arī pētniecības tēmu turpināšana Dabas un inženierzinātņu fakultātē un Dabas zinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūtā.
Projekta dalībnieki ar referātu „Informācijas tehnoloģiju izmantošana klimata izglītībā” piedalījās ikgadējā nacionāla mēroga izglītības, inovāciju un tehnoloģiju konferencē „LatSTE`2016”- karjera digitālā laikmetā”, kas notika 2016. gada 25. un 26. septembrī.